juliol 28th, 2017NoticiesAdministrador 0 Comments

Michel BonninEl passat 2 de juliol en Michel BONNIN, a l’edat de 91 anys, ens va deixar. Os preguntareu qui era aquest personatge, doncs bé, ens hem de remuntar a l’abril del 1979, d’això fa 38 anys, els mateixos que venim organitzant Brevets (BRF, BRM) i que som representants de l’Audax Club Parisien al nostre país.

Aquell any es preparava la 9ena. Paris Brest Paris Randonneur, a través de la Penya Ciclista Bonavista es van  organitzar els Brevets que servien d’aval esportiu; els brevets de 200, 300, 400 i 600 km previs a la inscripció en aquesta gran proba.

El brevet 200, amb un itinerari molt semblant a l’actual “Nit de lluna plena”, sortia de Manresa cap a Berga, per dirigir-nos desprès als controls de Bagà, Ripoll i Vic, per accedir de nou a Manresa a traves del Coll de la Pullosa. Va ser un gran èxit de participació, amb 75 inscrits, dels quals 68 van prendre la sortida i 65 van aconseguir l’homologació.  Entre els participants hi havia quatre francesos de la Illa de France, en Michel BONNIN era un d’ells, tenia 53 anys i anava acompanyat del seu fill Federic, els dos anaven amb un tàndem i duien la llicencia federativa com a socis de l’Audax Club Parisien, van obtindre l’homologació 41947 i 41948 respectivament.

F. Porta, Michel Bonnin i Sra BonninEls organitzadors del Brevet ens va sobtar i molt que arribessin a Manresa amb el tren, en aquell temps intentar viatjar en tren amb una bici era complicar-te l’existència, només tenies que problemes, però el cas dels BONNIN no era una bici qualsevol, duien un tàndem, i van arribar a la sortida del Brevet com si res, de la mateixa manera que al finalitzar el brevet se’n van entornar amb el seu tàndem vers l’estació cap a Barcelona i Paris.

Segurament en Robert Lepertel (Bob) va influir perquè tinguéssim aquesta excepcional participació en el nostre primer brevet  obert a tothom, nosaltres havíem  manifestat que la continuïtat en l’organització dels Brevets depenia en gran manera de l’èxit d’aquestes primeres organitzacions,  doncs si, vam quedar entusiasmats i en bona mesura la participació dels BONNIN  junt amb la de Paul TEXIER i Georges BLENERT, va ser una forta empenta als nostres inicis, un gran estímul per tots aquells indecisos i l’aparició a la premsa de la participació dels cicloturistes francesos va engrescar encara més  a la gent.

Gracies Michel, estem segurs que des on siguis ens continuaràs portant les mateixes bones vibracions d’aquell abril del 79.

Francesc PORTA TORRAS

Comments are closed.

Affiliates
ads
Now add some widgets!