Festa Randonneur 2013

El diumenge dia 9 de febrer es va celebrar al Restaurant Gran Olla de Granollers  la Festa Randonneur en la qual es va fer lliurament dels guardons obtinguts pels cicloturistes durant l’any 2013.

La Festa va començar amb un dinar que estava presidit pel amfitrió Antonio Lobera president del Club Ciclista Granollers i acompanyat pel President de la Federació Catalana Josep Bochaca, el president de Randonneurs Catalunya Francesc Porta i el Coordinador de la Comissió de Cicloturisme Rubén Carro.

Amb un total de 111 assistents, voldríem destacar els grups de la Penya Ciclista Bonavista, Club Ciclista Sant Celoni, Penya Ciclista Barberà i Club Ciclista Planenc que varen assistir acompanyats pels seus respectius presidents. Els familiars i amics de Josep Carreras i Costajussà, També el nombrós grup de la Penya Ciclista Massamagrell de València, el grup de Carcaixent, dos participants de Toledo i un d’Osca, els quals van ser els que venien de més lluny.

Tot seguit es va encetar el lliurament de guardons començant per la distinció “Randonneur 5000” i la “Randonneur 10000” aquesta última es donava per primer cop i va recaure sobre quatre Cicloturistes guardonats; Francisco Santiago i Juan José Vázquez de la P.C. Barberà, Jordi Valls del Club Ciclista Planenc i  Luis Antonio Rivera del Club Deportivo Felix Pérez de Toledo. Va continuar amb el lliurament de les medalles de la Super Randonnée Prepirineu de 600 km i 10000 metres.

Van rebre la medalla de la Volta CR a Catalunya de 900 km un total de 13 participants, i un guardonat per realitzar la Iberdiagonal Barcelona Algecires de 1204 km. L’ Sprint Ciclo Club Pobla va rebre un record per l’organització de la Nit de lluna plena. 

El Campionat Randonneur 2013  va repartir els guardons de les tres classificacions tradicionals; la de Clubs Organitzadors, amb la Penya Ciclista Massamagrell i el Club Ciclista Granollers. La de Clubs Participants, amb Penya Ciclista Massamagrell i Penya Ciclista Barberà i finalment en la Individual se’ls va lliurar el guardó a Antonio Lara de Massamagrell, Francisco Santiago de Barberà del Vallés, Fons Veldman de Sant Fruitós de Bages, Anselmo Mur de Osca i Luis Antonio Rivera d’Ontigola (Toledo).

Abans de passar al plat fort es van lliurar els Premis “Esprint sense trampa” a José Carlos Cruz i a Jaime Sans,  per premiar l’epopeia que van tenir que passar en ser atacats a mitja nit per sis gossos.

Finalment va arribar el moment de presentar i lliurar els Premis Jussà, A traves de diapositives es va fer una explicació de qui era en Josep Carreras i Costajussà (1908 1989) i d’una forma abreujada tota la seva dedicació en vers el cicloturisme, destacant l’època en que va estar present en la creació a Madrid de la Comissió de Cicloturisme a l’any 1970 com a representant de la Federació Catalana, que en va formar part fins el 1977.  Le seva afició al cicloturisme i a l’escriptura el van portar a ser periodista esportiu sobre temes de la bicicleta, el ciclisme i el cicloturisme, va tenir durant molts anys una escola de cicloturisme, finalment va morir atropellat  el 19 de juliol de 1989 quan tornava de l’excursió amb els seus alumnes. Totes aquestes peculiaritats segueixen un paral·lelisme amb la vida de Paul de Vivier, més conegut com a Velocio, el ídol de tots els Cicloturistes francesos, que cada any perpetuen la seva memòria celebrant la Festa de Pâques en Provence que el mateix Paul de Vivier va instaurar. Nosaltres volem dedicar al nostre “Velocio” els Premis Jussà que prenen aquest nom perquè així es com signava els milers de treballs periodístics.

Els Clubs guardonats amb els Premis Jussà 2013 son: Club Ciclista Sant Celoni. Penya Ciclista Barberà i Penya Ciclista Bonavista que van rebre els seus respectius presidents i lliurats per Josep Bochaca president de la Federació Catalana, Antonio Lobera President del club Ciclista Granollers i Francesc Porta president de Randonneurs Catalunya.

Finalment els Premis Jussà Individuals 2013 van ser per: Pedro Gómez López del Club Ciclista Sant Celoni, Francisco Santiago Santamaria de la Penya Ciclista Barberà, Jordi Valls Roig del Club Ciclista Planenc, Juan José Vázquez Roa de la Penya Ciclista Barberà, Jaume Asensio Pont de l’Associació Esportiva C. Catalunya i Joan Manuel Cordal López del Cicloturisme.net. Els guardons van se lliurats per persones molt properes a Josep Carreres i Costajussà; Montserrat Carreras, filla. Feliu Carreras, fill. Jordi Carreras, fill. Carles Albert Carreres,  net. En Josep i Salvador Batlle, amics.

https://picasaweb.google.com/108104687114112420758/FestaRandonneur2013

Aqui trobareu les fotos d’aquesta Festa, realitzades pel nostre company Àlex Roca Ramon.

                                                                                                              Francesc Porta Torras  a  13 febrer 2014