Camí de Sant Jaume 1000

Cami sant jaume

Aquest Brevet 1000 s’organitza cada 4 anys, no està previst tornar-lo organitzar fins l’any 2020. La informació que trobareu tot seguit es orientativa i fa referència a la última edició del 2016.

BREVET 1000 CAMÍ DE SANT JAUME 2016

ORGANITZACIÓ

Randoneurs Catalunya te a apunt aquesta segona edició quadriennal del Camí de Sant Jaume en format Brevet de Randonneur Mondiaux (BRM), homologat per l’Audax Club Parisien, que tindrà lloc els dies 30 de juny , 1, 2 i 3 de juliol. Esperem que aquesta sigui una bona ocasió per retrobar-nos tot pedalejant.

REGLAMENT

Al tractar-se d’un Brevet de Randonneurs Mondiaux s’aplica el Reglament dels Brevets BRM, els trets a destacar son: Es tracta d’una excursió personal, cada participant pot anar a la velocitat que més l’hi agradi. L’itinerari transcorre per carreteres obertes al tràfic, els participants han de respectar les senyals de tràfic; stop, semàfors, cediu el pas, etc.  Edat mínima; tenir els 18 anys complerts el dia de la sortida. Tenir llicència Federativa vigent. Temps màxim 75 hores (tres dies i tres hores).  Heu de portar roba de colors clars durant el dia i quan es fa de nit una armilla reflectant, si porteu motxilla a l’esquena, l’armilla ha d’anar per sobre la motxilla o coberta per una funda reflectant. Heu de portar posat el casc reglamentari. Heu de portar llums al davant i darrera, potents i fitxats a la màquina (obligatoris),  els llums de casc, de braç o cames es consideren com llums auxiliars i no substitueixen els fitxes obligatoris. Si porteu vehicle seguidor només os pot donar servei en els punts de control, no poden seguir el vostre pas ni per davant ni per darrera, ni de dia ni de nit. A la ruta no hi haurà cap vehicle de l’organització, si un participant abandona ha de comunicar-ho per whatsapp o SMS al 627608649 i procurar-se ell mateix la manera de tornar.

SORTIDA-ARRIBADA

El recorregut començarà  a la plaça “Barcelona 92″ de la població de Calaf (Anoia), la sortida serà a les 16:00 del dijous 30 de juny i finalitza als 1011 km a la Plaça de l’Obradoiro de Santiago de Compostela, amb un ventall de temps entre la matinada del dissabte 2 de juliol i les 19 :00 hores del diumenge dia 3 de juliol. Malgrat aquest ampli ventall de temps per arribar, la majoria de participants arribaran el matí de diumenge fins les 5 de la tarda, en aquesta hora ens trobarem tots els participants a L’oficina del Peregrino, darrera la Catedral, carrer Rua do Villar, 1-3, hi ha indicadors per anar-hi. Allà esperarem que arribin els últims participants i es lliuraran els carnets de ruta, ja signats, a un responsable.

ITINERARI

El mapa del recorregut va inclòs en el propi carnet de ruta, aquí podeu baixar-vos el Rutometre 2016 detallat on podreu observar amb franges de color blau, els llocs baixos per on es travessa un riu important, i de color torrat els llocs alts de muntanya, colls i ports. El desnivell positiu acumulat total es de 7700 metres, en conjunt es suau, els primers 460 km transcorren per la Depressió de l’Ebre i  pràcticament es pla amb pujades de tant en tant. La Serralada Ibèrica comença a presentar algunes dificultats, el Port de la Pedraja de 1150 metres es la més important. L’Altiplà de Castella  completament pla i rectes interminables, dona pas al Macis Galaico Lleonès que es el tram més difícil, amb ports com El Manzanal de 1221 metres, Perafita do Cebreiro 1099 i El Poio de 1337, son els més destacats.

Podeu baixar-vos el trac del recorregut, en tres trams;

Calaf-Lodosa. http://www.openrunner.com/index.php?id=5983496

Lodosa-Ponferrada. http://www.openrunner.com/index.php?id=5984171

Ponferrada-Santiago de Compostela. http://www.openrunner.com/index.php?id=5984317

CONTROLS

 • Sortida: km 0. Calaf. Obert el 30 de juny a les 16:00 fins les 17:00
 • Control 1: km 127. Monzón.  Obert el dia 30 juny a les 19:44 hores fins el 1 de juliol a les 00:28
 • Control 2: km 260. Ejea de los Caballeros. Obert  dia 30 de juny a 23:45 fins 1 de juliol a 9:20
 • Control 3: km 395. Logroño. Obert el dia 1 de juliol a les 3:59 fins les 18:20
 • Control 4: km 511. Burgos. Obert el dia 1 de juliol a les 7:50 fins el 2 de juliol a les 2:04
 • Control 5: km 596. Carrión de los Condes. Obert dia 1 de juliol a 10:40 fins el 2 de juliol a 7:44
 • Control 6: km 739. Astorga. Obert el dia el dia 1 de juliol a 15:46 fins el dia 2 de juliol a les 20:10
 • Control 7: km 894. Sarria. Obert el dia 1 de juliol a les 21:18 fins el dia 3 de juliol a les 9:44
 • Arribada: km 1011. Santiago de Compostela. Obert dia 2 de juliol a 1:05 fins dia 3 de Juliol a 19:00

CONTROLS DE NIT

Si os coincideix que arribeu de nit en un control, entre les 11 de vespre i les 6 del matí i no trobeu cap establiment per segellar el carnet de ruta, podeu presentar com aval del vostre pas, una foto de la vostra bici feta en un lloc inequívoc representatiu de la població, com pot ser el rètol de sortida amb el nom de la població. En aquest cas haureu d’anotar a la casella corresponent del Carnet de ruta la paraula “Foto”, en tots els cassos heu d’anotar la data i hora de pas per cada control. La foto de control ha de ser individual, l’heu d’enviar entre els dies 4 i 10 de juliol 2016 a rancat@rancat.cat

COMUNICACIÓ DURANT EL BREVET

Els participants que ho desitgin facilitaran el seu numero de telèfon mòbil que portin durant el recorregut, es farà una llista que lliurarem a tots els participants. La comunicació ha de ser per whats app perquè és molt més pràctic, encara que no hi hagi cobertura el missatge es rep, pot servir per saber on paren els vostres companys i per comunicar qualsevol altre incidència.

INSCRIPCIONS

La inscripció anticipada estarà oberta fins el diumenge dia 26 de juny a les 23:59, el seu import és de 7 euros, el període d’inscripció finalitzarà al arribar a 50 participants, les inscripcions d’última hora es podran fer fins el moment de la sortida i el seu import serà de 10 euros, la transferència l’heu de fer al compte de la Caixa IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292. Si al acabar voleu la medalla record Brevet 1000 el seu import es de 10 euros.

Per inscriure-us heu d’accedir al enllaç INSCRIPCIO, omplir totes les dades que es demanen i púlsar el botó enviar, a part heu d’enviar la vostra llicència escanejada i el comprovant de transferència del import de la inscripció a l’adreça rancat@rancat.cat   Un cop rebut tot això el vostre nom sortirà a la llista d’inscrits al final d’aquesta pàgina.

RETORN A CASA

S’ha intentat fer retorn comú per a tots els participants, al final no ha pogut  ser per l’elevat cost, per tant heu de procurar-vos el retorn pel vostre compte.

Hi ha diverses possibilitats; autobús, avió, tren, furgoneta de lloguer i bici.

Autobús.  Companyia ALSA. Surten 3 autobusos cada dia de Santiago de Compostela a Barcelona. A les 5:45, 14:00 i 17:00, poden portar bicicletes pagant un petit suplement, però en el bus només n’hi caben tres com a màxim, per portar la bici cal embolicar-la amb la roda del davant al costat, el paper film transparent de cuina pot anar bé. Si son més de tres el viatgers que porten una bici, os poden oferir altres solucions. Podeu consultar a https://www.alsa.es/ca

Avió. Es poden trobar ofertes molt interessants de preu. Es la forma més ràpida de tornar, el problema es la bici com equipatge, si torneu amb avió lo millor és enviar la bici per SEUR, veure l’apartat “SEUR os porta la bici a casa”.

Tren. D’entrada hi ha un problema, els trens surten de A Coruña,  un segon problema es la gran lentitud del viatge. Hi ha uns 4 trens al dia el més còmode es el tren Hotel, que pots dormir durant la nit, però triga 15 hores en arribar a Barcelona, surt a les 17:49 i arriba a les 8:49 de l’endemà. En molts trens es fa difícil portar una bici.

Furgoneta de lloguer. Es el sistema més barat si sou més de 4 al mateix vehicle, un ha de fer de xofer, ha d’estar ben descansat per fer aquest trajecte que pot durar 12 hores. Cal concretar on s’ha de tornar la furgoneta. Una avantatge es que les bicis van en el mateix vehicle.

Tornar en bici. Es una bona oportunitat per fer la Diagonal Ibèrica A Coruña-Barcelona i mateu dos pardals d’un tret, només heu de posar-vos en contacte amb el responsable a rmonraba@gmail.com

SEUR os porta les bicis a casa. Es una forma practica de desempallegar-vos de la bici quan no la necessiteu. SEUR te aquest servei per 49,95 euros, ells hi posen l’embalatge i el transport, però a Santiago de Compostela tenen un servei especial, en principi tenen dos empleats a l’oficina del Peregrino, ells es fan càrrec de totes les bicis que han de transportar, i encara et surt més econòmic si ho fas a través de bicigrino, per més informació mireu aquest enllaç.  http://www.bicigrino.info/tienda_virtual/es/229-transporte-bicicletas.

La combinació SEUR+Avió pot ser interessant, atenció però per trobar preus barats d’avió cal reservar quan abans millor.

INSCRITS

 • PORTA TORRAS Francesc              Randonneurs Catalunya     Sant Fruitós de Bages
 • MUR LALUEZA Anselmo                 Club Ciclista Oscense          Osca
 • SIMON ROVIRA Pere                       Esport Ciclista Calderí            Castellar del Vallès
 • PADILLA FERNANDEZ Jesus        Esprint Bike Club Ciclista      Sant Feliu de Llobregat
 • ARRIAZA LÓPEZ Adrià                   Rocafort de Queralt SCCP      Barberà del Vallès
 • ASENSIO CABRERO Miguel A.       Penya Ciclista Barberà           Barcelona
 • SANTIAGO SANTAMARIA Fra.       Penya Ciclista Barberà            Barberà del Vallès
 • VALLS ROIG Jordi                            Club Ciclista Planenc            El Pla de Santa Maria
 • VALLS ROIG Ramon                         Club Ciclista Planenc            El Pla de Santa Maria
 • ASENSIO PONT Jaume                    Club Ciclista Tàrrega            Tàrrega
 • LAGUNA BELLVER Joel                  Club Ciclista Anclas                Sabadell
 • GOMEZ VALENZUELA Pedro         Oxigen BTT Club Ciclista     Canyelles
 • VAZQUEZ ROA Juan José                Penya Ciclista Barberà         Sant Just Desvern
 • ARENAS DELGADO Pere                  Esport Ciclista Manresà      Manresa

RESULTATS

Un gran èxit per una gran proba, tots els inscrits van prendre la sortida i tots van obtindre la homologació d’aquesta gesta. Podeu baixa els resultats.

ALBUM

Actualitzat desembre 2017