Proves RAN.CAT.

A Randonneurs Catalunya oferim una gamma diversa de Proves, unes son les pròpies o genuïnes que anomenem Proves RAN.CAT. Altres Proves en portem el seu control i gestió, però la seva Organització va a càrrec d’un Club Organitzador local, o del Club de Referència, son les Proves ACP, es diuen així perquè son creacions de l’Audax Club Parisien i ells son qui homologuen els resultats. A part tenim els “Brevets 1200 i +” que son Proves de 1200 km o més, d’aquí ve el seu nom, creades per un Club de Referència o per un Club Organitzador local de qualsevol país Randonneur, els seus resultats son homologats per el President de Les Randonneurs Mondiaux.

Les Proves genuïnes de Randonneurs Catalunya o Proves RAN.CAT

Volta CicloRandonneur a Catalunya: Es un circuit permanent de 900 km, a través d’un itinerari que més o menys passa per la perifèria de Catalunya, està pensada per viatjar per tot el territori català, es pot fer en dues modalitats; la Turista permet fer-la amb 10 dies i la Randonneur cal fer-la amb un màxim de 72 hores.

Diagonals Ibèriques:  Son 9 itineraris permanents que uneixen dues grans ciutats de la Península Ibèrica, repartides regularment per tot el seu litoral. El participant ha de fer un estudi per on després passarà, al finalitzar ha de presentar una crònica del seu viatge, lo qual converteix les Diagonals amb una Prova Turística Cultural. Les distàncies van des de 900 fins a 1200 km.

La Nit de Lluna Plena: Es una excursió d’uns 200 km a fer durant la nit del dissabte a diumenge més propera a la lluna plena del mes de juliol. Es una Prova molt distesa, sense presses, assequible a tots, especialment els que vulguin tastar el goig de pedalejar a la llum de la lluna. Una nocturna per veure sortir i pondre’s la lluna.

Cami sant jaumeCamí de Sant Jaume 1000: Es un Brevet 1000, per tant forma part de les Proves ACP, Organitzada per Randonneurs Catalunya. Per la seva magnitud i complexitat no s’organitza anualment. La última edició va ser el 2012.

Lleida León Lleida 1200: Es una prova que pertany al grup dels “Brevets 1200 i +. Presenta un itinerari de molt bon fer, força assequible, amb només 7316 metres de desnivell acumulat. Puntua per a la obtenció de la Distinció Randonneur 10000. No s’organitza anualment. Ultima edició va ser el 2014.

logo velocio-jussàDiagonal Internacional Vèlocio-Jussà: Un itinerari permanent entre Pernes les Fonts, ciutat natal de Paul de Vivié anomenat Vèlocio i Sant Fruitós de Bages, població on hi ha la seu social de Randonneurs Catalunya, també es pot fer a l’inrevés, el recorregut el tria el propi participant,  el més curt te uns 550 km.

Actualitzat el 8 de novembre 2019