Lleida León Lleida 1200

Versió Castellana

El mes de Febrer 2018 obrirem la inscripció i tindrem enllestida la informació de la Lleida-León-Lleida 2018.

                                    REGLAMENT LLEIDA-LEÓN-LLEIDA 2014

LLEIDA-LEÓN-LLEIDA 2014 es un Brevet de 1200 km homologat per el president de Les Randonneurs Mondiaux,  és un més dels “Brevets 1200 i +” que s’organitzen arreu del mon i el primer que organitzarà Randonneurs Catalunya. Els participants puntuaran en el Campionat Randonneur, als Premis Jussà, valdrà com a proba obligatòria per obtenir la distinció Randonneur 10000 que ofereix l’Audax Club Parisien i finalment donarà la màxima prioritat en la preinscripció a la Paris-Brest-Paris 2015.

Una mica d’història:

Els Brevets 1200 i + es van instaurar el 26 d’agost de 1983, data de la fundació de Les Randonneurs Mondiaux, per donar contingut autònom  a les funcions de la nova entitat mundial dels Randonneurs, d’aquesta manera i emmirallats amb l’organització de la Paris-Brest-Paris, cada país membre pot crear i organitzar la seva pròpia PBP.

Lleida-León-Lleida 2014 està regit pel mateix Reglament que els Brevets (BRM) 200-1000 km, només es diferencia en l’especificació de les velocitats mitjanes màximes i mínimes en els trams superiors.

Les primeres organitzacions desprès de la seva creació son les que van agafar més nomenada com la Boston Montreal Boston de 1200 km, la London Edimbourg London de 1400 km i la Rocky Mountains  de 1200 km, amb els anys ha anat augmentant el nombre d’organitzacions i per aquest 2014 en tenim 41 en el calendari mundial, la majoria de les quals es celebren cada 4 anys.

Assequible a tot-hom

Amb la posta a punt de la Lleida-León-Lleida 2014 hem volgut oferir als Randonneurs de tot el mon, un itinerari sense masses dificultats orogràfiques, amb el resultat d’un desnivell acumulat de 7316 metres, doncs només es passa per el Coll anomenat Portillo de Santa Margarita de 420 metres, al llindar entre l’Aragó i Navarra i el Port de La Pedraja de 1130 metres que travessa els Montes de Oca ja a les terres de Burgos, al ser un itinerari d’anada i tornada els hem de tornar a passar un cop estiguem de tornada. Totes aquestes característiques fan que aquets 1200 que os proposem siguin assequibles a tots els Randonneurs que s’atreveixin a atrevir-se. No s’exigirà haver arribat a cap fita important, ja sabem que aquest 2014 no s’escatimaran les participacions en els Brevets, però recomanem haver fet un 400 aquest mateix any. Nomes s’exigeix haver complert els 18 anys el dia de la sortida.

La Fuliola un poble amfitrió:

Tindrem la sortida i l’arribada en el simpàtic poble agrícola de La Fuliola (Urgell), situat entre Tàrrega i Balaguer. Comptem amb la col·laboració de: l’Ajuntament de La Fuliola, dels dirigents del Bar Portals situat a la Plaça del mateix nom des d’on es donarà la sortida i on finalitzarà,  dels responsables del Pavelló Esportiu,  dels nostres amics Organitzadors de Brevets de la Secció Esportiva de L’Ateneu Popular de la Fuliola, tindrem la participació dels Grallers del Poble que animaran la sortida i finalment gaudirem de l’única oportunitat d’assistir a la gran Festa del Segar i el Batre que celebren a La Fuliola durant tot el matí del diumenge dia 29 de juny just abans de donar per tancada la Lleida-León-Lleida 2014.

Dins la mateixa comarca d’Urgell amb un radi màxim de 15 km, hi trobem una oferta molt variada d’allotjaments, composta de Cases Rurals, Albergs, Pensions, Hostals i Hotels, adjuntem les dades d’uns quants d’ells.

allotjament fuliola i voltants-1

Data i hora:

La data i hora de sortida serà a les 18:00 hores del dimecres dia 25 de juny, com que se sortirà en petits grups successius la sortida s’allargarà fins les 19:00.  El control d’arribada quedarà obert a partir de les 15:00 del divendres dia 27,   i es tancarà el diumenge dia 29 de juny a les 12:00 més una hora per els que hauran sortit a les 19:00 del dimecres.

Itinerari:

L’itinerari segueix la Depressió de l’Ebre passant per Balaguer, Monzón, Tardienta, Ejea de los Caballeros on travessarem els paratges de Las Bardenas Reales, passarem molt aprop de la ciutat de Tudela i seguint per l’esquerra de l’Ebre arribarem a Logroño, aquí tot seguint el camí de Sant Jaume enfilarem la Serralada Ibérica travessant els Montes de Oca i donant pas a l Altiplà de Castella que ens durà cap a Burgos, Fromista, Carrión de los Condes, i Sahagún (León) on donarem mitja volta per tornar a La Fuliola pel mateix camí. Cal que estudieu bé l’itinerari doncs no estarà senyalitzat, en els punts més conflictius donarem instruccions a través del rutómetre.

No hi haurà cap lloc especific per dormir però entre els km 347 i 853 (Logroño, Sahagún, Logroño) hi ha disseminats per tot el recorregut molta infraestructura d’hostals, pensions i albergs per donar servei als participants del Camí de Sant Jaume i que també podreu utilitzar.

Inscripcions:

La inscripció a la Lleida-León-Lleida, la podeu fer a partir del dia 3 de març fins el 31 de maig, dia en que s’acabarà el període ordinari d’inscripció, l’import en aquest període serà de 15 euros. El 1 de juny s’obrirà un segon període d’inscripcions extraordinàries, l’import de la qual serà de 20 euros. La inscripció es tancarà definitivament el dia 10 de juny a les 12:00. S’entén com inscripció realitzada en el moment en que tinguem el full d’inscripció i exempció de responsabilitats (tot al mateix full) degudament cumplimentat i l’ingrés del import realitzat. Quan es compleixin aquets requisits sortirà el vostre nom a la llista d’inscrits que publicarem en aquesta web. Si a més d’aixó voleu enviar una foto de carnet la utilitzarem per afagir-la al vostre carnet de ruta.

No hem plantejat limitar el nombre de participants, però en cas de molta participació limitaríem als 200 primers inscrits.

El pagament l’heu de realitzar migençant un ingés o transferencia al compte que Randonneurs Catalunya te a CaixaBanc amb el nº 2100 0440 11 0100759292

Drets dels participants:

Amb el pagament de la inscripció teniu dret a:  La vostra participació a la Lleida-León-Lleida. Un carnet de ruta especial que  inclou mapa de la ruta. Un rutómetre detallat. Una tarja postal franquejada per un dels controls de nit. Una senzilla bossa de plàstic per preservar el Carnet de Ruta de les humitats. A més per tots aquells que l’acabin dins el temps reglamentat, tindreu dret a; Una medalla especial Lleida-León-Lleida, que es lliurarà al moment d’acabar. La homologació de la Lleida-Lleón-Lleida per part del president de Les Randonneurs Mondiaux. Rebre el carnet de ruta homologat en el transcurs de la Festa Randonneur 2014, que se celebrarà a primers de febrer del 2015, en cas de no poder assistir la rebreu per correu postal a la vostre adreça.

No hi haurà cap servei de trasllat de bosses, motxilles i farcells a cap dels controls.

En cas d’abandonament de la Lleida-León-Lleida 2014 els participants hauran de procurar-se ells mateixos dels mitjans per tornar. Demanem que en cas d’abandonar ens ho comuniqueu al telefon que os donarem al moment de la sortida. Si no aviseu os anirem esperant fins el tancament del control d’arribada, cosa que podem evitar si aviseu.

Deures dels participants:

Els participants a la Lleida-León-Lleida han de tenir llicencia Federativa a través del seu Club Cicloturista o Ciclista corresponent a l’any 2014.  Hauran de signar un document d’exempció de responsabilitats envers els organitzadors. Participant a la Lleida-León-Lleida esteu fent una excursió personal, podeu anar a la velocitat que s’adopti més a les vostres condicions físiques o turistiques, participeu per carreteres que no estan tancades al trafic, heu de respectar al demés usuaris, os comprometeu a respectar les normes i senyals de circulació i les indicacions dels agents de trafic, heu de respectar els col·laboradors, heu d’agrair al comerciants que os faciliten el seu segell per passar els controls, i també heu de pensar en el medi ambient no escampant els envolcalls de les barretes i els pots de les begudes que os aneu prenent pel camí.

Ni l’associació Les Randonneurs Mondiaux, ni L’Associació Cicloturisme Randonneurs Catalunya com a club de referència, així com el representant de Les Randonneurs Mondiaux podran ser senyalats com a responsables dels accidents que puguin esdevenir durant la Lleida-León-Lleida 2014. Cada participant es l’únic responsable de la seva actuació en aquesta excursió personal.

Per la circulació de nit i sempre que les condicions atmosfèriques ho requereixin, heu de portar els llums reglamentaris al davant i al darrera fitxats a la bicicleta i en constant estat de funcionament durant tota la nit, tant si es circula en solitari com si es va en grup, es recomanable portar un doble joc de llums de recanvi. Els llums del darrera no es poden portar en posició de llum intermitent, doncs te efecte hipnotitzant pels participants que van al darrera. Per la vostre seguretat els microllums d’un sol led tant pel davant com pel darrera no son admissibles, els llums de casc i els llums penjats al cos del participant no formen part del llums obligatoris. Per la circulació de nit, des de la posta fins la sortida del sol, haureu de portar posada una armilla reflectant homologada, recomanem portar cintes reflectants als turmells. Atenció els que porteu motxilla a l’esquena, l’armilla reflectant ha d’anar per damunt de la motxilla, si no ho feu així es com si no portéssiu armilla reflectant, atenció també als que porteu bosses d’equipatge al darrera, mireu que el seu volum, que sol ser variable,  tapin la visió del llum roig del darrera.

Tal com mana les normes de circulació de bicicletes es obligatori portar posat el casc durant tot el recorregut.

Cada excursionista ha de proveir-se ell mateix de tot lo que necessiti per a la realització de la Lleida-León-Lleida 2014. No s’autoritza cap servei organitzat de preparadors, entrenadors, o altres serveis com el de cotxe seguidor sobre la ruta, els vehicles seguidors poden donar servei al participant nomes en les poblacions establertes com a control. Atenció: a Monzón només es control al tornar per tant al anar no hi ha servei de vehicles acompanyants.

Els controls:

Excepte el control de sortida el d’arribada i el de mig camí, la resta seran controls autònoms, es a dir; cada participant haurà de cercar un lloc on l’hi posin el segell de l’establiment, el segell ha de posar el nom de la localitat de control, pot se un bar, un restaurant, un hotel, o qualsevol altre establiment, però recomanem les gasolineres doncs allà tenen menjar, aigua, begudes energètiques, cafè, w.c. i segell, a més algunes estan obertes tota la nit. Al passar un control heu d’anotar l’hora de pas al espai reservat per fer-ho.

Per els controls de nit, entre mitja nit i les 6 de la matinada, si no trobeu cap establiment per passar el control, disposareu d’una tarja postal franquejada i adreçada a Randonneurs Catalunya, que un cop signada, anotada la hora i el vostre nom, haureu de depositar en una bústia de la localitat de control. Si aneu sols la tarja serà individual. Si aneu acompanyats una sola tarja val per a tots els participants que hi podeu fer caber les dades i signatura, d’aquesta manera tindreu més opcions en el proper control de nit. Al passar un control de nit amb tarja postal, a mes d’anotar l’hora de pas heu de posar-hi la nota “Tarja Postal”

El control 2 que serà el primer després de la sortida, situat a la ciutat d’Ejea de los Caballeros, la majoria dels participants hi passareu de nit,  tots els participants que hi passeu des de l’obertura a la 1:21 fins que claregi trobareu un col·laborador a peu de carretera que os passarà el control. Estarà situat a l’explanada comercial de l’entrada de la ciutat.

El control 6, km 600 (mig camí)  Sahagún,  gracies a la col·laboració de l’ Hotel PUERTA DE SAHAGÚN hem establert aquest lloc com a punt de control. La recepció de l’Hotel (24 hores) ens posaran el segell de control, en hores de dia hi ha servei de restaurant, durant la nit el restaurant estarà tancat, el recepcionista màxim podrà servir un café amb llet o una ampolla d’aigua. Qui ho desitgi podrà llogar una habitació per descansar. També és un bon lloc per descansar els acompanyants. Per arribar-hi agafar la primera entrada a Sahagún que es diu “Sahagún este” poc menys d’un km, després d’unes naus industrials a la dreta tenim l’hote.

A la tornada hem afegit un control de més a Monzón km 1122.

Tot seguit teniu els controls amb el dia i hores d’obertura.

Control 1 -La Fuliola (Lleida) km 0 (control de sortida). Obert del dia 25 a les 18:00 fins dia 25 a les 19:00

Control 2 -Ejea de los Caballeros (Huesca) km212. Obert del dia 26 a 01:21 fins dia 26 a les 07:15

Control 3 -Logroño km 347. Obert del dia 26 a les 5:32 fins dia 26 a les 15:48

Control 4 -Burgos km 461. Obert del dia 26 a les 9:31 fins dia 26 a les 23:02

Control 5 -Fromista (Palència) km 539. Obert del dia 26 a les 11:59 fins dia 27 a les 3:03

Control 6 -Sahagún (León) Km 600. Obert del dia 26 a les 14:00 fins dia 27 a les 8:18

Control 7 -Fromista (Palència) km 662. Obert del dia 26 a les 16:27 fins dia 27 a les 10:26

Control 8 -Burgos km 739. Obert del dia 26 a les 19:29 fins dia 27 a les 18:18

Control 9 -Logroño km 853. Obert del dia 27 a les 00:28 fins dia 28 a les 2:00

Control 10 -Ejea de los Caballeros (Huesca) km 988. Obert del dia 27 a les 5:56 fins dia 28 a les 11:36

Control 11 -Monzón (Huesca) km 1122. Obert del dia 27 a les 11:33 fins dia 29 a les 2:08

Control 12 -La Fuliola (Lleida) km 1200 (control d’arribada). Obert del dia 27 a les 15:00 fins dia 29 a les 12:00

Al acabar la Lleida-León-Lleida el participant signarà el carnet de ruta i el lliurarà als organitzadors per la seva homologació. El Carnet homologat es tornarà al participant en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebrarà a primers de febrer del 2015, o s’enviarà per correu postal si no es pot assistir.

L’obertura de controls estan establerts 2 trams:

Entre km 0 i km 600, velocitat mitjana de 30 km/h

Entre km 600 i 1201, velocitat mitjana de 24 km/h

El conjunt dels 1201 km dona una velocitat mitjana màxima de 26,6 km/h.

El tancament de controls estan establerts 4 trams:

Entre km 0 i km 600, velocitat mitjana 15,68 km/h

Entre km 600 i km 853, velocitat mitjana 12,27 km/h

Entre km 853 i 988, velocitat mitjana 11,84 km/h

Entre km 988 i 1201, velocitat mitjana 11,00 km/h.

Conjunt dels 1201 km dona una velocitat mitjana mínima 13,34 km/h

La Lleida-León-Lleida no es cap competició, al ser una excursió personal no s’establirà cap classificació per temps realitzat.

Documentació a presentar:

Document d’exempció de responsabilitats signat i escanejat. Al escanejar adjunteu-hi la llicencia.

Foto de carnet o semblant.

Full d’inscripció.

El fet de participar en un Brevet (BRM), els cicloturistes accepten la publicació de la seva identitat dins dels resultats publicats pels interventors. En cap cas la seva identitat podrà ser utilitzada amb fins comercials o ser tramesos a un tercer per aquesta finalitat.

El sol fet d’inscriure’s i prendre la sortida a la Lleida-León-Lleida 2014  implica per la part interessada l’acceptació íntegre del present reglament. Tota queixa o reclamació, per qualsevol motiu, es formularà per escrit i s’enviarà, dins de les 48 hores següents a l’acabament de la prova,  als organitzadors, i decidiran en consequencia.

ALBUMS

2014 Lleidad León Lleida, 25-29 juny