Lleida León Lleida 2018

Versió Castellana

                                    REGLAMENT LLEIDA-LEÓN-LLEIDA 2018

LLEIDA-LEÓN-LLEIDA 2018 es un Brevet RM de 1200 km, homologat per el president de Les Randonneurs Mondiaux. Serà la segona edició d’aquesta proba organitzada per Randonneurs Catalunya. Els participants puntuen per als  Premis Randonneur, Premis Jussà, i les distincions Randonneur 5000, Randonneur 10000 i Rotund RanCat, a més obtindran la màxima prioritat en la preinscripció a la Paris-Brest-Paris 2019.

Breu història dels Brevets RM:

Els Brevets RM també coneguts com a “Brevets 1200 i +” es van instaurar el 26 d’agost de 1983, data de la fundació de Les Randonneurs Mondiaux, amb l’objectiu de donar contingut a les funcions de la nova entitat mundial dels Randonneurs, d’aquesta manera i emmirallats amb l’organització de la Paris-Brest-Paris, cada país membre pot crear i organitzar el seu propi Brevet RM.

Els Brevets RM, la Lleida-León-Lleida 2018 es un d’ells, estan regits pel mateix Reglament que els Brevets BRM 200-1000 km, només es diferencia en l’especificació de les velocitats mitjanes màximes i mínimes en els trams superiors als 1000 km.

Les primeres organitzacions desprès de la seva creació van agafar molta nomenada, com la Boston Montreal Boston de 1200 km, la London Edimbourg London de 1400 km o la Rocky Mountains  de 1200 km, amb els anys ha anat augmentant el nombre d’organitzacions, el calendari mundial de Brevets RM 2018, hi consten 55 organitzacions de 22 països, que podeu consultar en aquest enllaç. Calendar LRM 2018.

Assequible a tot-hom:

L’objectiu, a l`hora d’establir el itinerari de la Lleida-León-Lleida, ha estat oferir als Randonneurs de tot el mon un itinerari sense masses dificultats orogràfiques, amb el resultat d’un desnivell acumulat de 7300 metres, sent els llocs de més dificultat el pas pel Coll anomenat Portillo de Santa Margarita de 420 metres, al llindar entre l’Aragó i Navarra i el Port de La Pedraja de 1130 metres que travessa els Montes de Oca (Serralada Ibèrica) ja a les terres de Burgos (altiplà de Castella), al ser un itinerari d’anada i tornada pel mateix camí, els hem de passar altre cop a la tornada. Totes aquestes característiques fan que aquests 1200 que os proposem siguin assequibles a un gran ventall de Randonneurs. Per inscriure’s no exigim haver arribat a cap fita important, ja sabem que aquest 2018 no s’escatimaran les participacions en els Brevets, però recomanem haver fet un Brevet 400 aquest mateix any.

La Fuliola un poble amfitrió:

La Fuliola (LLEIDA), el simpàtic poble agrícola de l’Urgell,  situat entre Tàrrega i Balaguer, ens acull per segona vegada com a lloc de sortida i arribada. Per aquestes tasques comptem amb la col·laboració de: l’Ajuntament de La Fuliola.

Bar L’Antic Portal: situat a la Plaça del mateix nom. Des d’aquest lloc, una hora abans de la sortida, es lliuraran els carnets de ruta i altres documents als participants, es faran els tràmits del control de sortida, serà un bon lloc, per aquells que ho desitgin, per fer un bon esmorzar abans de la sortida, o per restituir forces un cop passat el control d’arribada, que  serà en aquest mateix lloc.

Pavelló Esportiu: situat a tocar al Bar L’Antic Portal. A l’arribada, els seus responsables ens tindran preparades les dutxes per quedar com nous.

Secció Esportiva de L’Ateneu Popular de la Fuliola: Comptem amb la logística i col·laboració d’aquest Club Organitzador Local de BRM

Allotjaments: Dins la mateixa comarca d’Urgell amb un radi d’uns de 15 km, hi trobem una oferta molt variada d’allotjaments, composta de Cases Rurals, Albergs, Pensions, Hostals i Hotels, que podeu consultar en aquest enllaç. allotjament fuliola i voltants-1

Sortida i Arribada:

L’hora de sortida serà a les 8:00 h del dissabte dia 30 de juny, per aquells que arribin tard el control romandrà obert una hora més. El control d’arribada estarà obert a partir de les 9:00 del dilluns dia 2 de juliol, i es tancarà el dimecres dia 4 de juliol a les 2:00h.

Itinerari:

El recorregut segueix la Depressió de l’Ebre passant per Balaguer, Monzón, Tardienta, Ejea de los Caballeros on travessarem els paratges de Las Bardenas Reales, passarem molt aprop de la ciutat de Tudela, aquí seguirem per l’esquerra de l’Ebre fins arribar a Logroño on el travessarem, a partir d’aquest lloc anirem seguint el camí de Sant Jaume, enfilarem la Serralada Ibérica travessant els Montes de Oca que donen pas a l’Altiplà de Castella i les ciutats de Burgos, Fromista, Carrión de los Condes, i Sahagún (León) on donarem mitja volta per tornar a La Fuliola pel mateix camí. Cal que estudieu bé l’itinerari doncs no estarà senyalitzat, en els punts més conflictius donarem instruccions a través del rutómetre i el seu annexe.

Itinerari dividit en 4 trams:  Mapes Openrunner amb perfil altimètric, a través de cada mapa podeu baixar-vos els Tracs corresponents.

 1. La Fuliola – Logroño   km 0 a 350:       http://www.openrunner.com/index.php?id=3581750
 2. Logroño – Sahagún km 350 a 600:      http://www.openrunner.com/index.php?id=3583258
 3. Sahagún – Logroño km 60o a 850:      http://www.openrunner.com/index.php?id=3583458
 4. Logroño – La Fuliola km 850 a 1200: http://www.openrunner.com/index.php?id=3584015

Rutómetre:

No hi haurà cap lloc especific per dormir però entre els km 347 al 853 (Logroño, Sahagún, Logroño) hi ha disseminats per tot el recorregut molta infraestructura d’hostals, pensions i albergs per donar servei als participants del Camí de Sant Jaume i que també podreu utilitzar. Consulteu les etapes 8 a la 17 d’aquest enllaç als albergs del camí de Sant Jaume. http://caminodesantiago.consumer.es/mobile/albergues/

Inscripcions:

https://goo.gl/forms/OvuxPTqQDwZ1hfoP2

Aquest es l’enllaç per accedir al Formulari d’inscripció a la Lleida-León-Lleida 2018. Perquè el vostre nom surti a la llista d’inscrits, que trobareu al final d’aquesta pàgina, heu de seguir els passos del 1 al 4:

 1. Accedir al formulari que estarà obert a partir del dia 19 de març fins el 15 de juny 2018 o al completar les 50 places disponibles, omplir i enviar el formulari.
 2. Enviar la vostre llicència escanejada a rancat@rancat.cat
 3. Fer el pagament de la quota d’inscripció de 15 euros, mitjançant transferència al compte que Randonneurs Catalunya te a CaixaBanc,  IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292
 4. Enviar el comprovant de la transferència a rancat@rancat.cat
 5. Baixeu el document  declaració participant lleida 2018 llegiu-lo, imprimiu-lo i signeu-lo, l’haureu de lliurar en el moment de recollir el vostre carnet de ruta, una hora abans de la sortida.
 6. Optatiu. Si voleu que el vostre carnet de ruta vagi identificat també amb la vostra foto, envieu-ne una, mida carnet i escanejada a rancat@rancat.cat

Un cop tingueu completats els 4 primers punts el vostre nom sortirà a la llista d’inscrits que trobareu al final d’aquesta pàgina.

Drets dels participants:

Amb el pagament de la inscripció teniu dret a:

 1. La vostra participació a la Lleida-León-Lleida.
 2. Un carnet de ruta especial que  inclou mapa de la ruta.
 3. Un rutómetre detallat.
 4. Una senzilla bossa de plàstic per preservar el Carnet de Ruta de les humitats.

A més per tots aquells que l’acabin dins el temps reglamentat, tindreu dret a;

 1. Una medalla especial Lleida-León-Lleida.
 2. L’homologació del Brevet RM per part del president de Les Randonneurs Mondiaux.
 3. Rebre el carnet de ruta homologat en el transcurs de la Festa Randonneur 2018, que se celebrarà a primers de febrer del 2019, en cas de no poder assistir la rebreu per correu postal a la vostre adreça postal.

No hi haurà cap servei de trasllat de bosses, motxilles i farcells a cap dels controls.

En cas d’abandonament de la Lleida-León-Lleida 2018, els participants hauran de procurar-se, ells mateixos, els mitjans per tornar. .

Deures dels participants:

Els participants a la Lleida-León-Lleida 2018 han de complir els següents requisits:

 1. Tenir llicencia Federativa 2018 a través del seu Club Cicloturista o Ciclista.
 2. Hauran de signar un document d’exempció de responsabilitats envers els organitzadors.
 3. Participant a la Lleida-León-Lleida 2018 esteu fent una excursió personal, podeu anar a la velocitat que s’adopti més a les vostres condicions físiques o turístiques.
 4. Heu de respectar al demés usuaris, sabeu que circuleu per carreteres que no estan tancades al trafic.
 5. Os comprometeu a respectar les normes i senyals de circulació i les indicacions dels agents de trafic.
 6. Heu de respectar les indicacions dels voluntaris col·laboradors.
 7. Heu d’agrair als comerciants que os faciliten el seu segell per passar els controls.
 8. Heu de respectar en el medi ambient no escampant els embolcalls de les barretes i els pots de les begudes que os aneu prenent pel camí.
 9. Per la circulació de nit i sempre que les condicions atmosfèriques ho requereixin, heu de portar els llums reglamentaris al davant i al darrera fitxats a la bicicleta i en constant estat de funcionament durant tota la nit, tant si es circula en solitari com si es va en grup, es recomanable portar un doble joc de llums de recanvi.
 10. Els llums del darrera no es poden portar en posició de llum intermitent, doncs produeix efecte hipnotitzant pels participants que van al darrera.
 11. Per la vostre seguretat els microllums d’un sol led tant pel davant com pel darrera no son admissibles, els llums de casc i els llums penjats al cos del participant no formen part del llums obligatoris.
 12. Per la circulació de nit, des de la posta fins la sortida del sol, haureu de portar posada una armilla reflectant homologada, recomanem portar també cintes reflectants als turmells.
 13. Atenció. Els que porteu motxilla a l’esquena, l’armilla reflectant ha d’anar per damunt de la motxilla, si no ho feu així es com si no portéssiu armilla reflectant, atenció també als que porteu bosses d’equipatge al darrera, mireu que el seu volum, que sol ser variable,  tapin la visió del llum roig del darrera.
 14. Tal com mana les normes de circulació de bicicletes es obligatori portar posat el casc durant tot el recorregut.
 15. Cada excursionista ha de proveir-se ell mateix de tot lo que necessiti per a la realització de la Lleida-León-Lleida 2018.
 16. L’excursionista que abandoni la proba, ens ho ha de comunicar al telefon que os donarem al moment de la sortida. Si no aviseu os anirem esperant fins el tancament del control d’arribada, cosa que podem evitar si aviseu.
 17. No s’autoritza cap servei organitzat de preparadors, entrenadors, o altres serveis com el de cotxe seguidor sobre la ruta, els vehicles seguidors poden donar servei als participants nomes en les poblacions establertes com a control. Atenció: a Monzón només es control a la tornada, per tant al anar els vehicles acompanyants no poden donar servei.

Ni l’associació Les Randonneurs Mondiaux, ni L’Associació Cicloturisme Randonneurs Catalunya com a club de referència, així com el representant de Les Randonneurs Mondiaux podran ser senyalats com a responsables dels accidents que puguin esdevenir durant la Lleida-León-Lleida 2018. Cada participant es l’únic responsable de la seva actuació en aquesta excursió personal.

Els controls:

Excepte els controls de sortida i arribada a La Fuliola (LLEIDA) i el de Sahagún (LEÓN) a mig camí, la resta seran controls autònoms, es a dir; cada participant haurà de cercar un lloc on l’hi posin el segell de l’establiment, aquest segell ha de posar el nom de la localitat de control, pot se un bar, un restaurant, un hotel, o qualsevol altre establiment, recomanem les gasolineres doncs allà tenen menjar, aigua, begudes energètiques, cafè, WC i segell, a més algunes estan obertes tota la nit. Al passar un control heu d’anotar l’hora de pas a l’espai del carnet de ruta reservat per fer-ho.

Els controls de nit, entre mitja nit i les 6 de la matinada, si no trobeu cap establiment per passar el control, s’acceptarà el control fotogràfic. Consisteix en fer una foto de la bicicleta sota el retol amb el nom del lloc de control, la foto ha de ser individual.  Al passar un control de nit a través de foto, a més d’anotar l’hora de pas, heu de posar-hi la nota “Foto”. A l’arribada final, haureu d’ensenyar la foto o les fotos de control fotogràfic, allà mateix os validaran el control fotogràfic si tot es correcte.

El control 6, km 600 (mig camí)  Sahagún (LEÓN).  Gracies a la col·laboració de l’ Hotel PUERTA DE SAHAGÚN hem establert aquest lloc com a punt de control. A la recepció de l’Hotel (24 hores) ens posaran el segell de control. En hores de dia hi ha servei de restaurant, durant la nit el restaurant estarà tancat, el recepcionista podrà servir un cafè amb llet o una ampolla d’aigua. Qui ho desitgi podrà llogar una habitació per descansar. També és un bon lloc per descansar els acompanyants. Per arribar-hi cal agafar la primera entrada a Sahagún que es diu “Sahagún este” poc menys d’un km, després d’unes naus industrials a la dreta tenim l’hotel.

A la tornada hem afegit un control a Monzón km 1122.

Tot seguit teniu els controls amb el dia i hores d’obertura.

 • Control 1 -La Fuliola (LLEIDA) km 0 (sortida). Obert del dia 30 a les 8:00 fins dia 30 a les 9:00
 • Control 2 -Ejea de los Caballeros (Huesca) km 212. Obert del dia 30 a 15:04 fins dia 30 a les 22:08
 • Control 3 -Logroño km 347. Obert del dia 30 a les 19:34 fins dia 1 a les 7:08
 • Control 4 -Burgos km 461. Obert del dia 30 a les 23:21 fins dia 1 a les 14:44
 • Control 5 -Fromista (Palència) km 538. Obert del dia 1 a les 01:56 fins dia 1 a les 19:52
 • Control 6 -Sahagún (LEÓN) Km 600. Obert del dia 1 a les 4:00 fins dia 2 a les 00:00
 • Control 7 -Fromista (Palència) km 662. Obert del dia 1 a les 6:35 fins dia 2 a les 5:20
 • Control 8 -Burgos km 739. Obert del dia 1 a les 9:46 fins dia 2 a les 12:05
 • Control 9 -Logroño km 853. Obert del dia 1 a les 14:32 fins dia 2 a les 22:03
 • Control 10 -Ejea de los Caballeros km 988. Obert del dia 1 a les 20:11 fins dia 3 a les 9:52
 • Control 11 -Monzón (Huesca) km 1121. Obert del dia 2 a les 1:43 fins dia 3 a les 20:05
 • Control 12 -La Fuliola (LLEIDA) km 1200 (arribada). Obert del dia 2 a les 5:00 fins dia 4 a les 2:00

Al acabar la Lleida-León-Lleida el participant signarà el carnet de ruta i el lliurarà als organitzadors per la seva homologació. El Carnet homologat es tornarà al participant en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebrarà a primers de febrer del 2019, o s’enviarà per correu postal si no es pot assistir.

L’obertura de controls estan establerts 2 trams:

 1. Entre els km 0 i 600, velocitat mitjana màxima de 30 km/h
 2. Entre els km 600 i 1200, velocitat mitjana màxima de 24 km/h

El conjunt dels 1200 km dona una velocitat mitjana màxima de 26,6 km/h.

El tancament de controls estan establerts 4 trams:

 1. Entre els km 0 i km 600, velocitat mitjana mínima 15,00 km/h
 2. Entre els km 600 i 853, velocitat mitjana mínima 12,27 km/h
 3. Entre els km 853 i 988, velocitat mitjana mínima 11,84 km/h
 4. Entre els km 988 i 1200, velocitat mitjana mínima 13,33 km/h.

Conjunt dels 1200 km dona una velocitat mitjana mínima 13,33  km/h

La Lleida-León-Lleida no es cap competició, al ser una excursió personal no s’establirà cap classificació per temps realitzat.

Recordatori:

El fet de participar en un Brevet (BRM), els cicloturistes accepten la publicació de la seva identitat dins dels resultats publicats pels interventors. En cap cas la seva identitat podrà ser utilitzada amb fins comercials o ser tramesos a un tercer per aquesta finalitat.

El sol fet d’inscriure’s i prendre la sortida a la Lleida-León-Lleida 2018  implica per la part interessada l’acceptació íntegre del present reglament. Tota queixa o reclamació, per qualsevol motiu, es formularà per escrit i s’enviarà a rancat@rancat.cat, dins de les 48 hores següents a l’acabament de la prova,  els organitzadors decidiran.

Inscrits:

 1. MUR LALUEZA Anselmo                      Club Ciclista Oscense               Huesca
 2. PINEDO PEÑA Juan Carlos                 Gordexola Club Ciclista           Gordexola (Bizkaia)
 3. QUERALT TORNÉ Àlex                       Penya Ciclista Altafulla            Tarragona
 4. FLORENSA MASIP Francesc               Club Ciclista Almatret              Llardecans (Segrià)
 5. GONZALEZ TEMPRANO José Luis   Urgozo I.T.E                                Artea (Bizkaia)
 6. THOMPSON W. David                          Central Florida Randonneurs New Smyrna Beach (Florida)
 7. GÓMEZ VALENZUELA Rafa               Oxigen BTT Garraf                    Canyelles (Garraf)
 8. ROCA MAGRI Pere                                Bikesport Lleida C. Esp.           Lleida
 9. CORTÉS LÓPEZ Juan José                  G.D.C. Pueblo Nuevo                Madrid
 10. BARRADAS BONITO Joaquin            G.D.C. Pueblo Nuevo                 Torrejón de Ardoz (Madrid)
 11. ASENSIO CABRERO Manuel Angel  Penya Ciclista Barberà              Barcelona
 12. DE PRADO GARCIA  Noelia                G.D.C. Pueblo Nuevo                Madrid
 13. MARTINEZ LUQUE Eduardo              Agrupació C. Sant Just             Barcelona
 14. CAPAFONS OSSÓ  Francesc                Penya Ciclista Priorat               Falset (Priorat)
 15. SEGURA GARCIA  Juan                       BDN Unió Ciclista                     Badalona
 16. LAGUNA BELLVER Joel                      Club Ciclista Anclas                  La Llagosta (Vallès Oriental)
 17. GARCIA RAFANELL Francesc            Club Ciclista Tope                      Canet d’Adri (Gironès)
 18. GELABERTÓ SANS Joaquim              Club Ciclista Tope                      Sant Feliu de Guíxols (Baix E.)
 19. CATALAN MIRÓ Ramon                      Penya Ciclista Bonavista          Calaf (Anoia)
 20. NADAL FELIS  Salvador                       Esport Ciclista Manresà            Santpedor (Bages)
 21. ARIAS GÓMEZ Manuel                         G.D.C. Pueblo Nuevo                Madrid
 22. ARENAS DELGADO Pere                     Esport Ciclista Manresà            Manresa (Bages)
 23. PEDRAZA AGUILERA Ferran             Fes Bici Igualada                        Igualada (Anoia)
 24. CARCELLER GARCIA Juan                 Individual                                    Puzol (València)
 25. NOVOA CONDE Felipe Alberto          Club Ciclista Riazor                   A Coruña
 26. PADILLA GARCIA Sergio                    Biking Point Club Ciclista        Segur de Calafell (Baix Penedes)
 27. RANERA MARTIN Albert                    Bikepark Costa Daurada          Barcelona
 28. ORANTES BRAVO Marc                      Penya C. Barberà                        Barberà del Vallès
 29. CASADÓ CÀNCER Manel-Basilio       Penya Ciclista Cambrils           Miami-Platja
 30. SIMON ROVIRA Pere                            Esport Ciclista Calderí             Castellar del Vallès
 31. ARRIAZA LÓPEZ Adrià                        Rocafort de Queralt SCC.         Barberà del Vallès
 32. ALCON RIBAS Salvador                       Bike Romanes                            Granollers (Vallès Or.)
 33. FERRARESE Vincenzo                         Racing Team La Bici                 Itàlia
 34. LANDONI Nadia                                    Racing Team La Bici                 Itàlia
 35. BLAZQUEZ DOMINGO Manuel A.    Club Ciclista Ripollet                Cerdanyola del Vallès

Resultats:  Accediu a través de l’enllaç  resultats 2018

ALBUMS

2014 Lleidad León Lleida, 25-29 juny

2018 Lleida León Lleida,