Diagonal Internacional Vélocio-Jussà

logo velocio-jussàUN HOMENATGE La Diagonal Internacional Vélocio-Jussà és un homenatge a dos grans personatges del Cicloturisme, per una part tenim a Paul de Vivie “Vélocio” (1853-1930), fundador del cicloturisme, ídol de tots els ciclistes i per altre part a Josep Carreras Costajussà “Jussà” (1908-1989) que és el nostre Vélocio Català.

EXCURSIÓ PERMANENT en la que es tracta de fer el recorregut, en un o altre sentit, entre la ciutat natal de Paul de Vivié, PERNES-LES-FONTAINES (Valclusa) Provença-Alps-Costa Blava, i la població seu de Randonneurs Catalunya, SANT FRUITÓS DE BAGES (Bages) Barcelona, Catalunya. El recorregut l’estableix el propi participant, passant per allà on cregui més adient, pot variar entre 500 km seguint la costa  i uns 700 km per l’interior. Els 8 controls intermitjos els proposa el participant. Els controls es passen per fotografia. El temps màxim per fer-ho són 96 hores.

Pernes-les-Fontaines, Velocio magestuos.PAUL DE VIVIE “VÉLOCIO” (1853-1930) El 1887 va fundar la revista Le Cycliste,  El 1888  va crear el neologisme “Cicloturisme” i els 7 preceptes del ciclista, que perduren fins avui. El 1924 estableix les trobades, amb els lectors de Le Cycliste, a  Baux-de-Provence així va neixer la Concentració de Pàscua a Provença, que era una tertulia i una escola de cicloturisme. Als 76 anys, amb la bici a la ma, el va atropellar un tramvia i poc després moria. És un ídol  i  pare de tots els cicloturistes.

JussàJOSEP CARRERAS COSTAJUSSÀ “JUSSÀ” (1908-1989) Va ser un practicant assidu de la bicicleta i el Cicloturisme. Tenia una escola de Cicloturisme a Sabadell, la seva ciutat natal. Era un autèntic seguidor de Vélocio, va publicar diversos articles a Le Cycliste, i milers d’ells a la prensa local, sempre relacionats amb la bicicleta. El 1970 va ser membre fundador de la “Comisión de Cicloturismo”. El 1989 arribant de l’excursió setmanal amb els seus alumnes, el va atropellar un cotxe i pocs dies després moria. Per més informació cliqueu aquí.

VÉLOCIO-JUSSÀ INAUGURAL La Diagonal Internacional Vélocio-Jussà, es la última creació de Randonneurs Catalunya, tindrà la seva inauguració el proper dilluns de Pàscua, a les 8 del matí del dia 28 de març del 2016, amb motiu de la Festa de Pâques en Provence (Pásqua a Provença). Es farà en sentit Nord-Sud, es a dir sortida de Pernes-les-Fontaines i arribada a Sant Fruitós de Bages 541 km. Per tots aquells que vulgueu ser-hi, heu de complimentar la vostra inscripció, gratuïta per aquesta ocasió i enviar-la al seu responsable en Francisco Santiago Santamaria a l’adreça <velociojussa@rancat.cat>

Els participants a la Vélocio-Jussà inaugural han d’estar a les 8 del matí, al peu del monument a Paul de Vivié a Pernes-les-Fontaines, un cop donada la sortida cadascú podrà anar al seu ritme, però un grup de 4 participants te previst fer-ho amb tres dies; dilluns de Pernes-les-Fontaines fins a Sète 170 km, dimarts Sète fins a Figueres 200 km i el dimecres Figueres fins l’arribada 171 km.

Itinerari

Reglament

Inscripció

Historial.