Ruta Lepertel

logo ruta lepertel 001La Ruta Lepertel, que inicialment havíem pogut gaudir en format Brevet 200 km homologat per l’Audax Club Parisien i organitzat per el Club Ciclista Gràcia de Barcelona, des del dia 20 de setembre de l’any 2015, es pot realitzar aquest circuit qualsevol dia de l’any, ja que l’oferim en format ruta permanent organitzat i homologat per Randonneurs Catalunya.

Tot seguit trobareu el reglament, l’itinerari i el full d’inscripció

Reglament Ruta Lepertel

Ruta Lepertel es una excursió de 200 km per fer amb bicicleta, creada i homologada per Randonneurs Catalunya amb la finalitat de visitar de forma relaxada els tres Parcs Naturals; Collserola, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i L’Obac. A la vegada es un homenatge al matrimoni Robert i Suzanne Lepertel, grans impulsors del cicloturisme Randonneur arreu del mon.

La Ruta Lepertel inaugural es va efectuar el diumenge dia 20 de setembre del 2015, amb sortida de davant del Monestir de Sant Cugat del Vallès.

Actualment es pot realitzar en format permanent, que vol dir que el participant podrà triar el dia i l’hora de sortida. També podrà triar un dels sis llocs de control com a lloc de sortida. Recomanem realitzar el recorregut en el sentit de les agulles del rellotge, es a dir Collserola, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i L’Obac, Collserola, ja que fent-lo en aquest sentit presenta les millors vistes i les més espectaculars; de totes maneres si ho desitgeu també el podeu fer a l’inrevés. La Ruta Lepertel permanent la podeu fer en solitari o acompanyats.

Els sis controls són: Sant Cugat del Vallès, Collserola, Alt de la Calsina, Parc de l’Agulla, Mura, Sentmenat, acabant de donar la volta fins arribar al mateix lloc de la sortida. Per passar cada un d’aquests controls cal fer una foto del lloc on es vegi també la vostra bicicleta.

Temps per fer-ho: Disposeu d’un gran ventall de temps per fer aquesta excursió. Podeu fer-ho a l’estil Randonneur amb poques parades i curtes, necessitant entre 7 i 14 hores o gaudint plenament del paisatge al pur estil turista, utilitzant un màxim de 48 hores (dos dies); qualsevol fórmula d’entremig també es vàlida per tenir homologada aquesta Excursió permanent.

Inscripció: Per participar a la Ruta Lepertel permanent, heu d’omplir i enviar les dades que es demanen al full d’inscripció, l’enviament és automàtic clicant “Enviar”. També heu d’enviar a <lepertel@rancat.cat> el comprovant d’haver fet l’ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. No cal còpia de la llicència si no és la vostra primera participació de l’any en curs a una prova organitzada per Randonneurs Catalunya.

La inscripció s’ha de fer anticipadament al menys 30 dies abans del dia previst de prendre la sortida (temps necessari per enviar-vos la documentació), per terminis més curts os heu de posar en contacte amb les responsables de la Ruta Lepertel, a <lepertel@rancat.cat> i negociar el lliurament del carnet de ruta. Si un cop teniu la documentació voleu aplaçar la sortida, el vostre carnet de ruta tindrà una validesa per els tres anys següents a l’expedició.

Quota d’inscripció:

L’import de la inscripció es de 6 euros. Amb aquest import inclou:

 • Carnet de ruta amb mapa, rutòmetre i altimetria
 • Dret a participar a la Ruta Lepertel permanent
 • Un sobre franquejat per retornar el carnet de ruta
 • La homologació de la gesta esportiva realitzada
 • La medalla record
 • Una funda plàstica de protecció
 • Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de febrer. En cas de no poder assistir-hi ho rebreu pocs dies després per correu postal.

Pagament: L’ingrés de la quota d’inscripció (6,00 €) es pot fer per transferència al compte que Randonneurs Catalunya té a La Caixa; IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292.

Controls: En el Carnet de ruta, dins el requadre indicat com a “SORTIDA” heu de posar el control on efectueu la sortida (podeu triar entre els sis controls), anotant la data i l’hora en que comenceu la marxa. Aquest mateix lloc serà on haureu de passar l’últim control, o control d’arribada. Pels controls entremitjos i el d’arribada heu d’anotar, a la casella corresponent, la data i l’hora de pas i adjuntar una foto on es vegi la vostra bicicleta i una referència clara del lloc corresponent al control. També hi pot sortir el propi participant.

On fer les fotos de control: No s’estableix un lloc concret per fer les fotos de control, podeu triar dins dels següents trams per a cada control:

 • Sant Cugat del Vallès: Qualsevol lloc de la ciutat. Recomanen que sigui a l’indret del Monestir.
 • Collserola: Qualsevol lloc des de l’Alt de l’Arrabassada (cruïlla BP-1417 amb BV-1418) fins la cruïlla de Molins de Rei, passat Vallvidrera )BV-1462 amb  BV-1468)
 • Alt de La Calsina: Qualsevol lloc des de Marganell (Cal Jepet) fins la Cruïlla de Montserrat.
 • Parc de l’Agulla: Qualsevol lloc del Parc que està situat a la part alta de Manresa entre la C-25 i C-55.
 • Mura: Qualsevol lloc de la població.
 • Sentmenat: Qualsevol lloc de la població.

Un cop acabada la Ruta Lepertel: Heu de signar el carnet de ruta a l’espai reservat. Si voleu, podeu editar les fotos dels controls i enganxar-les als requadres corresponents del carnet de ruta. Heu d’agafar el sobre dirigit al responsable de la Ruta Lepertel, posar-hi el carnet de Ruta i enviar per correu. Si no heu enganxat les fotos de control en el carnet de ruta, les heu d’enviar a l’adreça electrònica lepertel@rancat.cat . Un cop rebut tot el material sortirà el vostre nom a la pàgina web dels resultats de la Ruta Lepertel permanent.

Res més, només desitjar-vos que gaudiu d’aquesta proposta cicloturista. Bona Ruta Lepertel.

Full d’inscripció

Ompliu i envieu el Full d’inscripció a través de l’enllaç.

https://docs.google.com/forms/d/1qFK8Ms4Ie6icPo4M6LYE_0SbrIfoEVpAUoUgsxSnfv0/viewform

Una vegada hagueu enviat el full d’inscripció i la resta de documentació rebreu, per correu postal al vostre domicili, el carnet de ruta i un sobre franquejat per tornar-lo un cop realitzada la Ruta Lepertel permanent.

Itinerari

Per accedir al itinerari cliqueu aquí http://www.openrunner.com/index.php?id=5255035

HISTORIAL Ruta Lepertel

En aquest enllaç trobareu les homologacions Ruta Lepertel 2015-2019: Historial RL 2015-2019

ALBUMS

Actualitzat  6 de novembre 2019.