Reglament Volta CRC

DESCRIPCIÓ

La Volta Ciclorandonneur a Catalunya (Volta CRC) és un itinerari de 909 km per carreteres asfaltades, pensat per fer amb bicicleta,  per gaudir de la gran varietet paisatgistica de Catalunya, visitant la Catalunya Central, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Els Plans de Lleida, Prepirineu i Pirineu Lleidatà, Pirineu Gironí, Serralada Transversal, Costa Brava i la Depresió del Vallès tot atravessant 21 de les comarques catalanes.

Es presenta en dues modalitats: La Turista és la modalitat relaxada, el participant pot gaudir plenament de tots els aspectes turistics que ofereix la ruta, amb un màxim de 10 dies per fer els 909 km, pot prescindir de circular de nit per tal de no perdre’s cap dels paisatges. Per contra, les 72 hores màximes que te el participant Randonneur, fa que sigui un recorregut molt exigent, degut principalment als 11000 metres de desnivell positiu que acumula l’itinerari.

Llibertat d’escullir el dia i hora de sortida (itinerari permanent) (compte a l’hivern algun port Pirinenc pot estar tancat)

Llibertat d’escullir el punt de sortida; es pot escullir com a punt de sortida un dels 10 punts de control.

Llibertat d’escullir el sentit de la marxa (a favor o en contre el sentit de les agules d’un rellotge)

Les dues modalitats puntuan 900 punts a les classificacions dels premis “Jussà”

ESPECIFICACIONS PER ELS PARTICIPANTS

Els participants a la Volta Ciclorandonneur a Catalunya, han de tenir llicència federativa, han de portar el casc protector reglamentari, tant de dia com de nit es recomana portar roba de colors clars, quan circulin de nit han de portar armilla reflectant i la bicicleta ha d’estar equipada amb llum blanca al devant i llum roja al darrera, cal preveure llums de recanvi per solventar qualsevol imprevist.  La bicicleta ha de ser moguda per la força muscular. Es pot participar de forma individual o en grup. Els menors d’edat poden participar a la modalitat Cicloturista sempre que vagin acompanyats d’un tutor responsable, el qual haurà de presentar l’autorització.

Per participar cal omplir el full d’inscripció,  i pagar una quota d’inscripció especificada al mateix full. Tot seguit rebreu per correu postal el Carnet de ruta i un sobre franquejat que, un cop acabada la Volta CR,  fareu servir per retornar el carnet per la seva homologació.

Els participants s’han de procurar ells mateixos de tot lo que necessitin per cumplir l’itinerari, ja sigui roba, roba d’abrig, impermeables, menjar , beguda i recanvis. Els vehicles acompanyants estan totalment desaconsellats.

A lo llarg del recorregut s’han de passar 11 controls,  1 de sortida, 9 entremitjos i 1 d’arribada.  en cada un dels quals heu de posar el dia i hora de pas i un segell d’un comerciant que es vegi el nom de la localitat. En cas de ser impossible posar el segell (controls de nit), cal substituir el segell per una foto de la bicicleta feta sota el retol de la localitat de control, al espai on hi aniria el segell heu de posar “control fotogràfic”. Si en un control feu aturada superior a una hora, a la casella de control heu d’anotar l’hora de sortida.