Proves ACP

Aquest any 2015 l’Audax Club Parisien compleix 111 anys, amb tot aquest temps ha anat incorporant diverses creacions, de les quals, els seus directius i els seus socis n’estan molt orgullosos, tant per la seva persistència en el temps, com per la seva simplicitat en portar a terme la seva organització, son les proves ACP.

Algunes de les proves ACP han revessat l’àmbit Nacional, han passat a ser proves reconegudes arreu del mon, com la Paris Brest Paris Randonneur, creada el 1931, és avui dia la més internacional de les proves cicloturistes de tot el mon. El 1947 es va crear la Fleche Velocio en homenatge a Paul de Vivier, anomenat Velocio, és una prova amb alguna petita participació estrangera, el 2014 hi havia equips suissos, italians, danesos, anglesos i espanyols d’Aragó i Catalunya.

Altres proves esportives també de caràcter internacional son: els Brevets de Randonneur Mondiaux, creats el 1921 amb el nom de Brevets de Randonneur Francaises, s’organitzen baix el control de l’ACP, a més de 50 països dels 5 continents a través dels Representants ACP de cada país. Les Fleches Nationels, organitzades fora de França des de l’any 1988 sota el model i reglament de la Fleche Velocio, cada país anomena la Fleche National a la seva manera, la que s’organitza a Espanya se’n diu Flecha Ibérica.  Les Super Randonnées, creades el 2009, s’organitzen a bona part dels països Randonneur, estan pensades per demostrar l’autosuficiència dels seus participants.

Altres proves que no han transcendit l’àmbit nacional son: Fleches de France, Relais de France, Tour de Corse, Flechette Velocio i Traces Velocio, aquesta última es una creació de la FFCT organitzada per l’ACP.