Fleches Nationels

logo VelocioEl 1947 L’AUDAX CLUB PARISIEN  va crear la FLÈCHE VÉLOCIO en homenatge a Paul de Viviè, (Vélocio). Un cop acabada la Flèche Vélocio, els seus participants participen a la Festa de Pàsqua a Provença, (Pâques en Provence), promoguda, any rera any, per la FFCT en un poble diferent d’aquesta regió del sud est de França, amb més de 6000 participants vinguts de tot França i països Europeus, formant una de les manifestacions cicloturismes de més renom mundial.

Amb la finalitat d’internacionalitzar aquesta prova, l’Audax Club Parisien ha acordat amb alguns països, l’organització de les Fletxes Nacionals, seguint el Reglament i l’esperit de la Flèche Vélocio, atorgant un diploma, una medalla i la homologació de la gesta aconseguida amb èxit. Es per això que diem que la Flèche Vélocio es la mare de les Fletxes Nacionals, i tenen el mateix rang que la Flèche Vélocio, per tant es una proba obligatòria per a l’obtenció de la Distinció Randonneur 5000 i Randonneur 10000, que atorga l’ACP als cicloturistes més destacats.

REGLAMENT

Les Flèches Nationels son excursions en equip de tres, quatre o cinc cicloturistes, els quals en el transcurs de 24 hores han de fer un recorregut mínim de 360 km, des d’un punt de sortida, que cada equip elegeix, en direcció a un lloc triat pel club organitzador, on es concentren tots els equips participants, d’arreu de cada país.

Els components de cada equip han de rodar junts durant tot el recorregut. Per obtenir l’homologació de la Fletxa, cal que arribin almenys tres dels components de l’equip. S’exigeix que els equips facin un mínim de 25 km, en el transcurs de les dues últimes hores. Han de passar uns controls establerts a lo llarg del recorregut, i un control al primer lloc que es passi després de les 22 hores de la sortida.

Les Fletxes Nacionals s’organitzen per Setmana Santa. La sortida es pot triar des de qualsevol hora del divendres, fins a les 10 del matí del dissabte, acaba 24 hores desprès de la sortida. La concentració de tots els equips participants es fa el diumenge de Pasqua entre les 10 i les 13 hores.

LA FLECHA IBÉRICA

logo cc yepes 001La Fletxa Nacional que s’organitza a Espanya se’n diu “Flecha Ibérica”.  El CLUB CICLISTA YEPES  d’aquesta ciutat Castellano-Manxega es qui la organitza tots els anys imparell,  un cop els participants han finalitzat la Flecha, ja a mig matí del diumenge de Pàsqua, comença la Concentració de tots els participants amb el corresponent repartiment dels diferents Premis, entre els quals hi trobareu el Premi “Francesc Porta” , que s’atorga als participants més jove i de més edat d’aquell equip que la diferència d’edat entre ells dos sigui major.

RESULTATS FLECHA IBÉRICA 2017

Han participat 11 equips amb un total de 45 participants procedents de les Comunitats de Murcia, Valencia, Pais Basc, Castilla-Lleón, Catalunya, Aragon i Extremadura. José Benet Blanes (més edat) i Rafael Pallas Matemales (més jove) han obtingut el Premi “Francesc Porta” amb una diferencia d’edat de 29,7 anys.

Podeu baixar la llista de participants homologats. Resultados F.I. 2017

ALBUMS

  • 2013 Concentracio Flecha Iberica, 31 març

Actualitzat  desembre 2017