18 ena. PBP 2015

PARIS BREST PARIS Cita amb la seguretat

Traduïm, pel seu gran interès, l’article de Jacques Fourna aparegut al nº 644 de Cyclo, del març del 2015.

Alguns d’entre vosaltres, aquesta serà la gran i bonica aventura. Fem tots en conjunt que realment sigui una festa. Cadascú voldrà aconseguí el seu objectiu, llavors fem-ho amb humilitat i preparem-nos per aquestes llargues jornades i nits.

Son imprescindibles en vista de la vostra futura qualificació i per tant participació, ens referim als Brevets qualificatius. Aquestes cites les heu d’entendre com a la oportunitat de preparar-vos per gaudir d’una millor comoditat sobre la bicicleta: adaptar-vos, pot ser, al nou calçat, al vostre impermeable o també provar la vostra autonomia (bossa i porta equipatges), la vostre pròpia visibilitat sobre la ruta i la qualitat del vostre enllumenat individual. Igual que tots aquells aspectes que tenen la seva importància per no pertorbar la vostra futura progressió. Tots aquests punts no os creieu pas que son secundaris i caldrà que els preneu en consideració. Un no ha de canviar, per exemple, de bossa o de sabates a la vetlla del gran dia. Si aquest tipus de Gran Randonnée comporta un gran rigor per part dels Organitzadors, cal el mateix per part dels participants. El respecte de les normatives i el respecte mutu de cadascú son d’una importància essencial.

Alguns consells i recordatoris legals

L’acumulació de km i una certa laxitud vindran a pertorbar la vostra vigilància. Prudència, doncs l’arrogància es sovint mala consellera. L’endurança del cicloturista te els seus límits, no la sobrepasseu pas inconsideradament. El “rodar en grup” te les seves regles de bona conducta, no les negligiu. Voler seguir de forma obstinada, no és la solució, a les hores una pausa reparadora serà benvinguda.

Veure i ser vist, un objectiu prioritari.

La vostra bicicleta ha d’estar equipada amb un enllumenat eficaç, conforme al codi de circulació i fixat sobre la vostra màquina, però això no os hauria de fer oblidar els equipaments addicionals. No serà necessari que sembleu un arbre de Nadal, però alguns accessoris os aportaran un complement eficaç.

  • Portar al voltant de cada turmell una cinta reflectant es important, així com portar unes bandes adhesives al darrera de la vostra bici (para fangs, forquilla, …)
  • Vostre enllumenat del darrera ha de ser fix, eventualment complementat per un enllumenat addicional, per exemple al vostre casc, però sapigueu que d’acord amb el codi de circulació, no ha de ser intermitent. Molts de nosaltres l’utilitzem ja que efectivament es més eficaç. Cridem la vostra atenció sobre el fet que la intermitència es molt molest en grup per aquells que os segueixen. Preveieu doncs no utilitzar el mode intermitent. Atenció molts cascs equipats de fabrica amb aquest tipus de llum, no tenen un interruptor per treure aquest mode de llum intermitent.
  • Hi haurà una atenció particular sobre les màquines carenades o similars. Aquestes màquines degut al seu disseny estan més aprop del terra, son menys visibles pels usuaris motoritzats. Uns complements visuals i sobretot un banderí sobre una antena son indispensables.
  • No oblideu que la nit al camp ras, en temps de pluja o quan la lluminositat minva, portar una armilla d’alta visibilitat es obligatori, a més de dia complementa també la vostra protecció visual. Amb clars vestits seràs més vist, sabent que si opteu per portar motxilla, els tapa-motxilles, encara que eficaços no poden substituir a l’armilla reglamentaria.

Una atenció particular per la vostre logística i els vostres accessoris

A lo llarg dels vostres periples, les parades de control os permetran avituallar-vos sense cap problema, això os evitarà sobrecarregar la vostra bossa i impedirà la trencadissa de les fixacions, sempre possible si es sobrepassa la càrrega màxima establerta per els fabricants. A cada parada penseu a verificar el conjunt dels vostres accessoris i les seves fixacions: porta bidons, enllumenat, manxa …. Per regla general les caigudes, sobretot quan son en grup, son provocades per aquests accessoris mal fixats caient a la carretera. En quant a portar casc, no és per demés recordar-vos tot lo referent a la seva utilització. Os desitgem un èxit total per aquest bell objectiu, lo qual s’aconseguirà només si hi poseu el màxim de seriositat i de preparació durant tots aquests mesos. La prudència és mare de la seguretat, no ho oblideu. Paris-Brest-Paris…. més de Prevenció i de Bon sentit per una Prudència més gran.