Premis Esprint

CREACIÓ

Els Premis Esprint van ser creats per Randonneurs Catalunya l’any 2013, en aquell moment es volia premiar el gran esforç físic que van fer dos cicloturistes per escapar-se de l’atac de sis gossos en plena nit a la Serra de Castelltallat, per això se’n van dir Premis Esprint sense Trampa, el nom s’esqueia. L’any següent es va voler donar continuïtat als Premis Esprint sense Trampa, però ara per premiar qualsevol altre virtut que destaqués en un cicloturista, un club o una associació, tant en l’àmbit esportiu, organitzatiu, associatiu o personal, atorgant diverses categories com: Abnegació, Atreviment, Dedicació, Companyonia, Fidelitat, Perseverança, Sacrifici, Solidaritat, ….. o qualsevol altre digne d’aquest Premi, però amb aquest nou context el nom ja no s’esqueia tant bé. Per donar més significat al nom d’aquests Premis, hem optat per reduir el nom, de tal manera que a partir d’ara es diran simplement Premis Esprint, agafant, ara, la paraula Esprint no en el seu aspecte purament esportiu, sinó amb un significat metafòric en vers als esforços mentals i de comportament dels possibles candidats.

ELS PREMIATS

2013. Ells dos premiats, la nit del 23 de setembre del 2013, estaven fent els darrers km de la Super Randonnée Prepirineu, quan sis gossos els van sortir al seu pas per la Serra de Castelltallat, van fer l’esprint mai realitzat per ells per fugir de la canilla.

  • Jaime Sanz Ortiz, Molins de Rei, Club Ciclista Bici Baix.
  • José Carlos Cruz Monterrubio, Sant Feliu de Llobregat, Club C. Biela.

2014. Quan havia fet 200 km de la Lleida León Lleida, va tenir una caiguda, un braç li va quedar sense mobilitat, penjant, va fer els 1000 km que faltaven amb aquestes condicions. Premi Esprint a la Perseverança atorgat a:

  • Ferran Pané Bernaus, La Fuliola (Urgell) Secció esportiva de L’Ateneu Popular de La Fuliola.

2014. Continuem amb la Lleida León Lleida. A resultes de l’accident d’en Ferran, va sacrificar les seves ganes de volar, va romandre al costat de l’accidentat durant els 1000 km restants. Premi Esprint a l’Abnegació atorgat a:

  • Miquel Romagosa Bassany, Cubelles (Garraf) Club Ciclista Cubelles.

2014. Estava participant a la Barcelona Perpinyà Barcelona de 600 km, pel camí es va trobar malament, era per plegar, no ho va fer i anava empitjorant, va acabar en un estat de salut molt precari. Premi Esprint al Coratge atorgat a :

  • Juan José Vazquez Roa, Sant Just Desvern, Penya Ciclista Barberà.

Ramon Catalan bici PBP2015. Tot l’any preparant la PBP, un dia abans de la sortida, a l’hotel de Sant Quintin en Yvelines, es va trobar sense bici, l’hi havien robat, va fer la PBP amb una bici de passeig, tot adaptant-la a ell. Premi Esprint pel seu Esperit Randonneur atorgat a:

  • Ramon Catalan Miró, Calaf (Anoia), Penya Ciclista Bonavista

Ferran Pedraza Aguilera2015. Baixant el Coll de Port cap a Tuixent, la roda va engolir un ocell cap el pont del fre que el va fer sortir de la carretera, va optar per no continuar la Super Randonnée Prepirineu que estava fent. Premi Esprint a la Prudència atorgat a:

  • Ferran Pedraza Aguilera, Igualada (Anoia) Club Ciclista Eddy Mur.

Jaume Asensio Pont2016. A 30 km de la sortida del Brevet 1000 Camí de Sant Jaume, va patir una caiguda amb ferida oberta, a cada control es curava la ferida, demostrant les ganes de culminar l’objectiu. Premi Esprint a la Perseverança atorgat a:

  • Jaume Asensio Pont, Tàrrega (Urgell), Club Ciclista Tàrrega.

Pere Martí2016. A lo llarg de molts anys ha actuat com a cap d’equip, vetlant que tots els components arribessin a l’objectiu, destacant els pocs abandonaments entre ells. Premi Esprint a la Dedicació atorgat a:

  • Pere Martí Carreras, Manresa (Bages), Penya Ciclista Bonavista.
Àlex Roca Ramon en el seu intent de fer la volta CR a Catalunya, aqui porta 460 km

Àlex Roca Ramon en el seu intent de fer la volta CR a Catalunya, aqui porta 460 km

2016. No tant sols per les 3 Voltes CR a Catalunya que ha fet aquest any, ni per la Vélocio-Jussà, ni Flèche Vélocio, se l’hi va ficar al cap que tenia que fer 12000 km durant l’any, a mitjans de desembre ho va aconseguir superant-se a si mateix. Premi Esprint a la Superació atorgat a:

  • Àlex Roca Ramon, Hortoneda (Pallars Jussà) Sprint Ciclo Club Pobla.

Actualitzat 12 de maig 2017.